oravak

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Keď muži nechcú a ženy chcú...

Radujte sa, keď váš partner mlčí


Nedávno som stretol priateľa, ktorý sa mi posťažoval, že po náročnom dni po príchode domov ho manželka zasypáva množstvom otázok a výčitiek charakteru "Ty ma vôbec nevnímaš, čo ti rozprávam a vôbec ťa nezaujíma o čom s tebou hovorím! Vôbec už so mnou nehovoríš a ty ma už nemáš vôbec rád!"

Nehovorím, že podobná veta u nás niekedy nepadla, ale manželka rýchlo zistila, moja nezúčastnenosť na rozhovore neznamenala, že ju nezaujímam, ale že sa mi nechce v tom momente o danej veci diskutovať.

Milé dámy  jednoducho povedané,  nie vždy partner, ktorý je s vami v jednej miestnosti, cíti rovnakú potrebu hovoriť o tom čo vy. Povedať si, čo hlúpe zase povedala kolegyňa v práci, že kamarátku podviedol jej manžel a už o tom vedia všetci okrem nej, alebo že vám treba kúpiť do kuchyne nové taniere, je možno vhodnejšie povedať si v kruhu priateliek, ako doma. Tým sa vyvarujete počúvania súhlasne zvláštnych zvukov partnera „aha,hmm..“, ktoré občas vydá  pri vašom monológu a potom si nemusíte si klásť otázky „Je na mňa nahnevaný? Leziem mu na nervy a je so mňa otrávený? Má ma už vlastne rád? Na čo a na  koho práve teraz myslí? “

Na nikoho a  na nič, proste keď muži mlčia, sú spokojní.

Ak po príchode z práce sa najedia a mĺkvo pozerajú na televíziu , práve si premietajú v hlave čo sa im v uplynulom dni podarilo, prípadne analyzujú neúspech, aby sa z neho poučili a vyvodili ďalší postup na zmiernenie jeho dôsledkov.  Keď muži mlčia, všetko je v poriadku a známka toho, že je doma pohoda a kľud. Nenarušte ho, veď vy chcete to isté, nie?

Dnes už môžem povedať, že zárukou šťastného manželstva je nechať muža mlčať a ženy vyrozprávať v nekonečných debatách s priateľkami. Alebo je to ináč?


O rodine a vzťahoch | stály odkaz

Komentáre

  1. hm...otazne...
    je to zarukou stastneho manzelstva alebo toho manzelstva na sposob znasame sa a to je tak akurat... neviem...
    publikované: 18.09.2009 07:54:26 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. kvoli comu vlastne spolu zijeme
    - myslim, ze po case tam tato otazka padne. Ano aj mne sa situacia ako opisuje autor vela krat stala, ale nedovolil by som si to zovseobecnit na standard nasho vecera alebo dokonca povysit to na princip, z ktoreho by sme sa mali tesit a vedome ho dosahovat. To by urcite k nicomu dobremu neviedlo. Nakoniec to nebavi ani mna sameho. Nakoniec musim povedat, ze manzelka mi v drvivej vacsine nerozprava zbytocnosti. Vacsinou je to o detoch, o okoli a o tom, co treba v nasledujucichj dnoch vybavit. Mozem povedat, ze ked ju pocuvam len na oko, obvykle pridem o nieco dolezite. Dolezite veci sa nedeju len v praci. ale aj doma. Ked tam clovek nieco zanedba, ma to obvykle tazsie nasledky ako vo firme.
    publikované: 18.09.2009 08:54:09 | autor: TH (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Keď ju počúvam len na oko, obvykle pridem o niečo doležité.
    A plne plne s tým súhlasím. Samozrejme, že tento príspevok som sa snažil nadľahčiť "mužský pohľadom" na vec, a nedovolil povýšiť na princíp.
    publikované: 18.09.2009 09:19:13 | autor: orava (e-mail, web, autorizovaný)
  4. otazne
    na šťastné manželstvo vplýva tisíce faktorov a toto je jeden, s ktorým sa to dá pokaziť
    publikované: 18.09.2009 09:24:27 | autor: orava (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Oraváčik..
    hmm, pekná téma, a veru stále aktuálny, a čo s tým keď je to ticho dlhšie ako tri dni po sebe? ja teda neriešim ticho ale pravdupovediac trvalo pekných pár rokov kým som na to prišla..:-)) mnyslíš že aj chlapovi niekedy dojde, že netreba byť ticho, že stačí to hmkanie? :-))
    publikované: 18.09.2009 13:36:35 | autor: zara (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. keď je to ticho dlhšie ako tri dni ?
    neviem, u nás to bolo asi maximálne pol dňa a bolo to lečivé
    publikované: 18.09.2009 14:01:05 | autor: orava (e-mail, web, autorizovaný)
  7. no jo...
    niekedy je to naopak...manželka počúva mužove celodenné zážitky, ale ona svoje nemá komu......aj tak to býva....:-))
    publikované: 18.09.2009 15:32:09 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  8. aháá, tak ja som extra
    prípad, dobre tak tri je veľa a čo tak mesiac? :-))) to už ja asi sakra veľa, no neviem ale nevadí, podľa vety môjho manžela, " Ty ma len ľúb." :-))
    publikované: 18.09.2009 17:16:56 | autor: zara (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. mna zaujalo toto:
    "Má ma už vlastne rád?"...v kontexte spolocne prezitych rokov,super polozena otazka:-)))
    publikované: 18.09.2009 17:29:55 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014