oravak

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Cyklotrasy vinnicami Znojemska I.

S partiou vyzretých cyklistov sme prežili úžasný týždeň na bicykloch po moravských vínnych tratiach. Stovky kilometrov perfektných cyklistických tratí nám prinieslo skvelé zážitky z úchvatného kraja od rieky Moravy. Ak váhate, kam na cyklotúru, neváhajte! Čakajú vás perfektné cyklotrate, výborný vína, skoro žiadna doprava a príjemní ľudia.

Stačí si len vybrať  vínnu trať a my sme si vybrali

Vinnice Šobes

V hlbokom údolí Dyje, v samom srdci Národného parku Podyjí leží na úbočí skalného ostrohu rieky jedna z najstarších a asi najlepších viníc európskych vinárskych polôh - Šobes.Pretože prvé vinice v tomto  vinárskom kraji údajne založili už rímski legionári, navštíviť Znojemsko a nevidieť Šobes by bolo chybou  zvlášť v letných mesiacoch, kedy priamo na vinici je otvorený firemný stánok a my máme jedinečnú šancu ochutnať v pôvabnom autentickom prostredí niektoré šobeské vína, niekdajšie klenoty hodovných stolov  moravských kniežat i českých kráľov.

Pohľad na vinnicu Šobes

Vrcholkami pohorí národného parku Podyjí sa dostávame perfektným cyklistickým chodníkom na vrchol vinice Šobes. Usmiate cyklistky udúce oproti nám, nás s humorom ubezpečujú, že vyvrcholenie našej cesty máme  už nadosah. Samozrejme mali na mysli ochutnávkový stánok uprostred vinnice a tak sa ešte chvíľu pokocháme úžasným výhľadom na národný park a spúšťame sa nadol.

 

 Pohľad z vrcholu vinice Šobes


Ochutnávkový stánok

Oplatilo sa, ochutnali sme niekoľko druhov vín ,čím sme nabrali odvahu spustiť sa strmým zjazdom ku rieke Dyje a visiacou lávkou sa prepraviť na jej druhý breh.





Turistika a cestovanie | stály odkaz

Komentáre

  1. cyklisti
    prečo vyzretí, lepšie sa hodí dozretí alebo dozrievajúci
    publikované: 30.07.2009 13:27:13 | autor: renata (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. O áno
    ďakujem
    publikované: 30.07.2009 17:39:36 | autor: orava (e-mail, web, autorizovaný)
  3. orava
    tak alkohol by ma nezlákal ale tá príroda je úžasná .
    publikované: 30.07.2009 18:49:29 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014