oravak

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Novodobé otrokárstvo na Slovensku s podporou štátu.

Človek a ľudská dôstojnosť už nie je vo volebnom programe politických strán.

Pavel Kolesár  v závode v Hnúšti  strelil generálnemu riaditeľovi YURA Corporation Slovakia Seung Kil Parkovi  facku za všetkých zamestnancov, ku ktorým sa vedenie firmy správa ako k otrokom. Aj napriek tomu, že po tomto incidente nie je zamestnancom  firmy, neľutuje toho a  ostatní zamestnanci zo strachu, že prídu o prácu a boja sa hovoriť o podmienkach na pracovisku, začali po facke  všetci spontánne tlieskať . Neustále robenie nadčasov, kedy Vás po pracovnej dobe zamknú a nútia robiť ďalej  a keď  už ľudia nevedia stáť na nohách nie je jediný prípad , kedy  ázijská  firma  na Slovensku  odmeňuje vyššie výkony svojich „otrokov“ , nižšími platmi . Štát podporuje týchto novodobých otrokárov niekoľko miliónovými finančnými stimulmi a zotročovanie ľudí ho už nezaujíma, lebo „zabezpečil ľuďom prácu“. Nikto zo zodpovedných  úradíkov inšpekcie práce si nedovolí kritizovať podmienky na pracoviskách, lebo by mohol spôsobiť odchod firmy inam. Tí sa „venčia“ len na malých firmičkách našich podnikateľov, ktorí nedostali od štátu ani cent. Človek a ľudská dôstojnosť už nie je vo volebnom programe politických strán, pre ktorých je občan len časť stáda, ktoré potrebujú pred voľbami.

 

Pavel Kolesár  stratil prácu, podporu v zamestnanosti, ale nie ľudskú dôstojnosť. Prajem mu rýchle zamestnanie sa v menej otrockých podmienkach firmy, ktorá si váži človeka ako „osobnosť“. Nech mu na  túto životnú skúsenosť  a na bývalé zamestnanie zostane ako pamiatka len vesta a nie životná trauma.

 

S prianím pekného dňa všetkým vykorisťovaným a aj ostatným  ORAVAK.



Zaujalo ma | stály odkaz

Komentáre

  1. JE DIVNÉ,
    že nielen Inšpektorát práce sa nezaujíma o týchto "otrokárov",ale ani naši ináč čulí novinári sa neopovážia siahnuť na túto tému.Asi to majú zakázané od svojich chlebodarcov.Inak si to neviem vysvetliť.
    publikované: 13.02.2010 08:51:08 | autor: DANIELA (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. cenzura
    Mediálne spravodajstvo hl.prúdu je ovplyvňované záujmami nátlakových, lobistických a záujmových skupín.
    publikované: 13.02.2010 09:07:41 | autor: Salome (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. hutam,ci aj orava
    stiahne clanok ako cas.sk:
    http://krimi.cas.sk/clanok/151306/robotnik-z-hnuste-si-zavaril-vyfackal-sefa-z-korey.html ... oba komenty mi naznacuju,ze media su uplne out,ked ide o podobne "zapletky". novodoba otrocina nas predsa zaujimat nemusi.radsej nech nas krmia zvastami ako nejaka baba vyfackala nejakeho chlapa,ked jej siahol do vystrihu.to je dolezite...
    publikované: 13.02.2010 10:04:53 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. skor chyba empatia
    z novinarskej aj uradnickej skusenosti si skor myslim, ze politici automaticky predpokladaju, ze inspektorat prace si kona svoju povinnost, co sa bohuzial neukazuje ako pravda. a novinari si to casto nevedia predstavit, lebo hoci ani oni nemaju vzdy lahku robotu, taketo ponizovanie sa im predsa len nestava.
    publikované: 13.02.2010 10:09:17 | autor: Miroslav Beblavy (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. MB
    keby im chybala len empatia a predstavivost,to by o tom ani nepisali.ako si vsak vysvetlit postup,kedy napisu a clanok stiahnu?...neopravitelne gramaticke chyby...?:-)
    publikované: 13.02.2010 10:21:44 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Tak som si teda klikol
    a naozaj som ten článok nenašiel, dokonca som ani nedokázal nič vygoogliť na celom internete. Akoby sa zem zľahla.
    Hmmm, zvláštne.
    publikované: 13.02.2010 10:43:27 | autor: eneko (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Chybí především úcta k člověku a slušnost.
    To by mělo být samozřemé. Ale né každý, kdo se desetkrát ukloní je slušný. Jsou to šmejdi vyděračtí, které sem natahal Dzurinda. Všechno dostali zadarmo, daňové prázdniny, lidi na ně dřou. Ať vodtáhnou do Koréi. Tam ať si vydělávaj na svůj luxus! Vyhnal bych je vodtud všechny!
    publikované: 13.02.2010 10:46:04 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  8. eneko,
    pred nejakymi 9hodinami tam bol.teraz sa da najst este toto: http://www.rimava.sk/spravy-z-regionu/zamestnanec-vyfackal-generalneho-riaditela-korejskej-firmy/ napr., ale to asi tiez pojde do plynu...
    publikované: 13.02.2010 10:57:42 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  9. ak dá Slovák po pysku Južnému Kórejcovi
    v Severnej Kórei by bol národným hrdinom
    publikované: 13.02.2010 12:25:13 | autor: orava (e-mail, web, autorizovaný)
  10. u nás na Orave
    Punch po daňových prázdninách sa zbalil a odišiel, Penta likviduje strojárne. Ľudia to majú veľmi zložité!
    publikované: 13.02.2010 12:35:58 | autor: orava (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Orava, dobre si to rozbalil. palec hore.
    Tieto náznaky, že Kórejci sa chovajú k našim ľuďom ako ku otrokom tu boli už raz na programe, no nikto to neriešil... toto je následok. Je príznačné pre slovenskú povahu, že sa vzbúril len jeden.,
    ale je fakt, že tí ľudia už nemajú kam utiecť teraz, keď je všade kríza a zvyšuje sa nezamestnanosť. Írsko ich už nezachráni... ako ďalej?
    publikované: 13.02.2010 13:27:56 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  12. a ešte: tento článok si zaslúži byť v topke no nie je. Prečo asi?
    zamyšľa sa vôbec niekto nad prioritami súčasnosti? To je typické pre slovenský internet,že na prvom mieste je kopanec do Fica a na ďalších vraždy a komoletky za 40 ewro. príjemnú zábavu všetkým prajem.
    publikované: 13.02.2010 13:34:30 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  13. orava,
    coko ma pravdu,malo by to vidiet viac ludi: dopln pred nadpis este "ne/sexualne...":-)
    publikované: 13.02.2010 14:40:00 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Hm,
    ani som netušil, že týmto článkom zaujmem. Na nete je veľa dobrých článkov, ktoré si nikto nevšimne, pokiaľ nemajú v nadpise,vrah, atetát, sex, vyfajči si.
    Návštevnosť blogu je už pre mňa druhoradá záležitosť.
    publikované: 13.02.2010 15:37:24 | autor: orava (e-mail, web, autorizovaný)
  15. ako ďalej
    v našej ekonomike v proexportnej zložité, veľmi zložité. Čaká nás zvyšovanie nezamestnanosti, verejného dlhu a problémy Grécka.
    Vláda je predvolebne nestabilná a každý si bude pred voľbami kryť vlastnú riť,aby dostala tú najlepšiu parlamentnú stoličku.
    publikované: 13.02.2010 15:47:06 | autor: orava (e-mail, web, autorizovaný)
  16. keď som
    zakladal moju firmičku, musel som do toho vraziť státisíce zarobené na farmách v Nemecku. Nikto mi nedal ani korunu, len štátny úradníci si podávali kľučky, ako ma pri každej kontrole nachytať a pokutovať. Potom sa vám pred dvere postaví obchodný reťazec, na ktorý sa úradníci ani nepozrú... . Môj zamestnanec dostane svoju plácu, chce voľno má ho, akceptujem ho ako človeka. Dokedy? Slovenský podnikateľ to má ťažkééééééééé.
    publikované: 13.02.2010 15:52:10 | autor: orava (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Toto ma inšpirovalo k článku.
    ô
    publikované: 13.02.2010 22:31:43 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  18. Diskusia priamo v Hnúšti
    Tu je diskusia priamo z Hnúšte
    http://hnusta.sk/yura

    A tu pokračovanie
    http://hnusta.sk/yura2
    publikované: 18.02.2010 00:16:24 | autor: Oxid (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. DISKUSIE HNUSTA A LEDNICKE ROVNE MI VYRAZILI DYCH!
    neverim vlastnym ociam-ako dnes funguje nas slovensky svet.
    A POMOCI NAM NIET?

    jedine-ak sa najdu ludia,ktori sa spoja,vytvoria "revolucny tim"-potom pohnu s tym!ti,co sa boja-su pre "bossa" kopa hnoja..

    mate to v rukach jedine VY -zamestnanci - otroci!
    zvonka vam nikto nepomoze...
    ta facka mala dovodom byt-a proti tyranom sa vzburit..
    nestiahnite mlcky "chvost" !povedzte uz razne DOST !
    publikované: 18.02.2010 07:20:09 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. podobný prípad zdierača-
    v Ilave sa pred pár rokmi šili topánky Rieker. Majiteľ jugoslovanský Nemec. Úľavy mal, zdieral a potom sa presťahoval do Rumunska za lacnejšou pracovnou silou. Teraz vraj /len som počula/ sa chce do Ilavy vrátiť. A pýtam sa: Ako sa má zachovať štát? Umožniť návrat, zvýši sa v okolí zamestnanosť, ľudia možno spokojní nebudú ale nebudú na podpore. Alebo mu povedať: zdieral si, ženy ničil, neboli sme ti dobrí a teraz nás chceš znovu ožobračovať? Tých cca 100 ľudí bude radšej stále na podpore. My budeme hrdí a cestu ti späť neumožníme.

    Rozprávala som sa z jednou pracovníčkou z Yury LR, minulé leto . Možno je jedna z mála, ale ona bola spokojná a dokonca chce, aby sa jej syn, keď zmaturuje, tam zamestnal
    publikované: 18.02.2010 11:54:37 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Yura=otrokárčenie
    všetko,čo sa píše o Yure,je pravda.Som zamestnanec Yura LR a tiež som spokojný,resp.som bol ešte tak pred rokom a pol,a odvtedy to tu ide dole vodou,zamastnávaťeľ chce,aby ľudia pracovali,mnohý sú ochotný,ale za akú cenu?????Čím viac robíme,tým menej zarábame.Čo tak skúsiť opak-čím menej robiť-tým viac zarábať,ale veľmi o tom pochybujem,žeby to na Slovensku tak niekedy mohlo fungovať
    publikované: 19.02.2010 17:57:14 | autor: kubo (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. SOM JEDNA Z PREPUSTENYCH PRE SVOJE NAZORY
    Patrím medzi tých 13 prepustených zamestnancov,ktorí po novom roku dostali padáka za tzv. ohrozenie výroby a to len preto,že sme si dovolili povedat nahlas svoj názor a dostali sme sa na čiernu listinu po viac ako 3 oddrených rokoch a takmer 400 nadčasových hodinách,o tomto rozhodujú naše majsterky -ritolezky.
    publikované: 21.02.2010 00:54:23 | autor: janulka8566 (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. tak už je to tu !
    situácia sa kde tu vylepšuje,naše výplaty sú čoraz menšie a niektorí už bývalí zamestnanci obetujú aj poslednú výplatu/zamestnávateľ má na to právo si ju ponechať/,za lepší zajtrajšok sa im to určite vyplatí,lebo v Yure je fakt už biedna bieda.Mať odrobený celý mesiac,ešte aj jedna odpracovaná sobota a mať cca.300 eur na výplate tak to už ani do plaču nie je,skôr do smiechu.A verte mi JE TO PRAVDA
    publikované: 25.02.2010 09:29:48 | autor: maka (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. ani po rokoch sa nič nezmenilo
    priznám sa, že pracujem vo vyššie spomenutej firme a je to tam len horšie a horšie. kedže som slobodná, pracujem celý mesiac a každý deň nadčasy a pri výplate som rada že dostanem 350€ a to sa od januára tohto roku zvišovala minimálna mzda na 400€. na to, keď sme sa ohlásili vedeniu nám ešte strhli bonusy. tý čo majú rodiny a deti nezávidím... pýtam sa, kam máme ísť pracovať?? všade vás v okolí odbijú, že bla bla neviem čo.... hypotéky na krku, otročenie v práci a namiesto opory v štáte máme veľké ...
    publikované: 13.07.2016 12:31:59 | autor: bublina (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014