oravak

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Náš boj s Americkou glôbalizáciou

... a nie je až taký ťažký.


Ide ma šľak trafiť z toho, ako nás pohlcuje kapitalistická amerikanizácia. Obľúbené posezónne výpredaje nám vyprázdňujú peňaženky nákupom „lacných“ vecí, ktoré ešte ani tak nepotrebujeme, ale je to vraj výhodné a pomáha to rastu ekonomiky. Dobrá hovädina! Na televíznej obrazovke nekonečne ohlúpujúce hollywoodske opakovačky nám robia v rodinách bezduché večery, kde sa vytráca teplo domova a čaro Vianoc nám zlikvidoval hohohohóóóó Santa.  Všade prítomná Coca Cola, Hot Dog, Hamburger sa nám agresívne vnucujú  a zaobaľujú nás tukom. Toto považujem ešte za nebezpečnejší  jav, ako politické harašenie našich straníckych funkcionárov. Čím začať, aby sme vrátili Slovákom, čo je slovenské? Možno stačí začať tým, že k bryndzovým haluškám si nedáme Coca Colu. Môj boj proti Americkej globalizácii sa začal včera tým, že do prázdnej fľašky od tejto značky som zosmiešňujúco načapoval v mliekovom automate 5%  SLOVENSKÉ mliečko. Potom sme si s rodinou pri vôni uvareného kakaa a zajedaním bublaniny s čučoriedkami zahrali stolové hry,  miesto pozerania amerických „bludov“ .

Veď tento boj s tou Americkou „glôbalizáciou“ nie je až taký ťažký a snáď to všetko nedopadne, tak ako v článku 

Glôbalizácia a sviňské ovce z Novieho Zelandu.




Spoločnosť | stály odkaz

Komentáre

  1. Oraváčik pustil si sa do boja
    s odhodlaním, tak prajem aby aspoň Tvoja rodinka vyhrala, veď to je základ najprv vyhrať bitvu a potom celú vojnu, to mliečko celkom závidím, u nás tie automaty nie sú a veru šla by som si načapovať tiež, no nič zájdem na Oravu a nejaký ten automat nájdem. Prajem krásny deň a držte sa.
    publikované: 11.01.2010 12:39:19 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Hello Oravák...
    Nemali by sme byť lúzrami v globalizácii, treba byť stále ready na slovenské veci... Bye... (-:
    publikované: 11.01.2010 14:44:08 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  3. slovenské veci
    ...keď je ich tak úboho málo
    publikované: 11.01.2010 17:09:49 | autor: orava (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Je rozdiel
    Bojovat ko pise Oravak proti amerikanizacii a proti globalizacii.A vlatne preco pojovat?Treba z nej tazit. Ved v kazdom meste je pizzeria a cinska restauracia.A nikto nepochybuje ze pizza je Talianska a Kung Pao Cinske. Globalizacia je aj toto. Nas statik sa akurat tak vo svete prezentuje ako pseudo teroristi a najnovsie aj likvidatori nakladnej dopravy. Potom sa necudujme ze vo svete nikto nevie kde je Slovensko a uveri lacnemu braku ako je "horor" Hostel.
    Takze bojujme na tom spravnom fronte
    publikované: 11.01.2010 17:26:55 | autor: Roothan (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014