oravak

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Glôbalizácia a sviňské ovce z Novieho Zelandu



Ak si vybehnete na Oravu, Liptov a Kysuce a zahľadíte sa na vysokohorské úbočia, môžete tam zhliadnuť  snehobiele stáda oviec, ktoré sa pasú pri tónoch píšťal a fujár. Neváhajte a  vyberte sa za týmto koloritom týchto krajov lebo nad ovčiarstvom na Slovensku visia ťažké mraky.

"O dobrých "honcov" nieje núdza, ale dobrého honelníka a baču už nenájdete len tak" povedal peknou slovenčinou bača Ondris z Rumunska.  "Ešteže tu máme tú glôbalizáciu", pochválil si.  Žinčicu nabral  črpákom s Budhom na vrchu, ozdobeným nejakými čínskymi znakmi a zaklial na ukrajinského honelníka, ktorý ako prišiel, okrem vodky nič iné nepil. Obďaleč nemecký ovčiak naháňal ovce z Nového Zélandu s tureckými zvoncami  zavesenými na krku . Z diaľky sa k nám blížili dve iránske  imigrantky, ktoré odbehli  do Poľska pre údené oscipky/oštiepky/ a sierky /údený syr/. "Ich  nákup v Poľsku je lacnejší, ako keby sme ich vyrobili tuto  na salaši a turisti si ich aj chvália, len ich musíme dobre naolejovať, aby sa pekne leskli." pokračoval bača. "Viete, tie vyradené svine z Novieho Zeladu nedoja, ale sú nám potrebnie na  dotácie zo štátu."


ORAVA | stály odkaz

Komentáre

  1. :)))
    to je peknééé :)))
    publikované: 08.07.2009 07:59:25 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :-))
    zlaté, pošteklilo ma pri srdci:-))
    publikované: 10.07.2009 10:11:39 | autor: soda (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014